ASSALAMUALAIKUM WRT……..& SELAMAT DATANG

Thursday, 29 November 2012

KERABU TAUGE DAN KERABU PUCUK PAKU



Selamat malam dan apa khabar pembaca blog kakda ni..Harap semua sihat dan ceria-ceria selalu..

Sebenarnya dah banyak hari dah buat kerabu ni,saje nak bersiaran lewat sket.hehe..Jom tengok resipi..Xleh berbicara pjg untuk malam ni...Izaz sedang mengacau dan x fokus untuk mengutarakan idea dan cerita ku ini.hehe

KERABU TAUGE DAN KACANG PANJANG




Bahan-bahan

Tauge dicelur
Kacang panjang dipotong kecil-kecil
Kelapa parut digoreng*
1 ekor ikan rebus ambil isinya*
2 ulas bawang merah*
1 sudu kecil lada hitam*
Garam dan gula secukup rasa*

Cara membuatnya




Semua bahan yang bertanda bintang ditumbuk dan bahan bergaul sebati boleh la digaul dengan tauge dan kacang panjang.Kemudian perahkan sedikit jus limau untuk menyedapkan lagi rasanya. Ready to eat.


KERABU PUCUK PAKU..


Bahan-bahannya sama juga dengan bahan nak buat kerabu tauge
Yang pastinya mestilah guna pucuk paku yang dah dicelur.Cara buatpun sama jgk..Kan senang resipi kakda ni..hehehe

SELAMAT MENCUBA YA..

3 comments:

rahel said...

Salam singgah....
Sedap kerabu macam ni...sesuai untuk yang tengah on diet...

Qasey Honey said...

sedap dimakan dgn nasi panas ni...pasti btmbh mkn..hihi

Hasidah Bt Awang said...

Terima kasih pada rahel Dan QH yang sudi singgah diteratak yg x berapa canggih ni..hehehe