Selamat malam dan apa khabar pembaca blog kakda ni..Harap semua sihat dan ceria-ceria selalu..
Sebenarnya dah banyak hari dah buat kerabu ni,saje nak bersiaran lewat sket.hehe..Jom tengok resipi..Xleh berbicara pjg untuk malam ni...Izaz sedang mengacau dan x fokus untuk mengutarakan idea dan cerita ku ini.hehe
KERABU TAUGE DAN KACANG PANJANG
Bahan-bahan
Tauge dicelur
Kacang panjang
dipotong kecil-kecil
Kelapa parut
digoreng*
1 ekor ikan rebus
ambil isinya*
2 ulas bawang merah*
1 sudu kecil lada
hitam*
Garam dan gula
secukup rasa*
Cara membuatnya
Semua bahan yang
bertanda bintang ditumbuk dan bahan bergaul sebati boleh la digaul dengan tauge
dan kacang panjang.Kemudian perahkan sedikit jus limau untuk menyedapkan lagi
rasanya. Ready to eat.
KERABU PUCUK PAKU..
Bahan-bahannya sama juga dengan bahan nak buat kerabu tauge
Yang pastinya mestilah guna pucuk paku yang dah dicelur.Cara buatpun sama
jgk..Kan senang resipi kakda ni..hehehe
SELAMAT MENCUBA YA..
3 comments:
Salam singgah....
Sedap kerabu macam ni...sesuai untuk yang tengah on diet...
sedap dimakan dgn nasi panas ni...pasti btmbh mkn..hihi
Terima kasih pada rahel Dan QH yang sudi singgah diteratak yg x berapa canggih ni..hehehe
Post a Comment