ASSALAMUALAIKUM WRT……..& SELAMAT DATANG

Tuesday, 24 April 2012

SEGMEN PELANCONGN

Assalamualaikum bloger2 yang sudi baca,singgah kat sini...

Kali ini saya nak kongsi story berkaitan tempat makan yang menarik di Langkawi…hehe..Kita berehat seketika bab resipi, kita masuk bab Pelancongan pula.

Beberapa hari yang lepas my hubby bawak pi makan kat luar,like jalan-jalan cari makan la konon sambil-sambil nak promotkan restoran sekitar Langkawi bagi(promot secara percuma) tujuan u alls buat rujukan di masa akan datang.(kot-kot nak cuti-cuti Malaysia kat Langkawi)heheh..


Nama Restoran ni Tanjung Tirai view café,sesiapa yang nak makan ala-ala romantik memang sesuai sangat la kat tempat ni sebabnye suasananya yang di tepi pantai dan disinari cahaya pelita,restoran terapung la katakan.Makanan pun sedap harga berpatutan.Yang penting layanan bagus..

 Pelita Atau Lilin?


 Suasana malam di Tanjung Tirai View Cafe

My hubby pilih nasi goreng special,Nasi Goreng Tanjung Tirai yang mengandungi sosej goreng,ayam black paper yang dipotong kecil-kecil dan keropok sayur.Dan The O ais…

 Nasi Goreng Tanjung Tirai  RM 8.50


 Nasi Goreng Kampung RM 5.00 + Jus Honey Dew RM 3.00

Malam ni selera saya ala kampung sket, saya oder Nasi Goreng Kampung je dan Jus Honey Dew...Izaz tumpang sesudu dua nasi ibu dan abah..Air susu sebotol..heheheDua orang makan habis la RM 17.90..Berbaloi tak bagi anda?
Bagi saya berbaloi kerana sedap..Nak kata mahal tidak nak kata murah pun tidak..Sebab zaman dah berubah so harga-harga barangan,makanan dll pun akan berubah..Kalau tak berubah maknanya kita sentiasa muda tak tua-tua lah…hehehe.Perubahan itu perlu..

No comments: